Інтернет-магазин
(купівля, резервування)
Замовити дзвінок
Кошик
Кошик
Як вибрати сушарку для посуду? | KRONAS
01 квітня 2021

Кухонний гарнітур, навіть той, який має високий показник вологостійкості, необхідно захистити від впливу крапель води, який руйнує. Всі тарілки, склянки, келихи, що пройшли через мийку, перед тим, як скласти в шафу, необхідно протерти рушником або висушити іншим способом. Незамінний атрибут меблів – сушка для посуду. Дане пристосування не тільки гарантує ефективне просушування миття кухонного начиння, але і відрізняється практичною для її складування конструкцією. На які критерії варто орієнтуватися при покупці сушки в нижню базу або верхню шафку? Якій конструкції варто віддати перевагу? Який матеріал вибрати? Нумо розбиратися.

Модельний ряд

Сушка для посуду класифікуються на кілька різновидів за рядом ознак. Один із основних – місце встановлення. Виходячи з особливостей конструкції, розрізняють такі моделі:

  • трофлекси;
  • настільні;
  • навісні;
  • вбудовані;
  • висувні.

Розміщення трофлексу – безпосередньо мийка. Особливість пристосування – на ньому можна розмістити невелику кількість елементів кухонного начиння. Тип виконання – гратчаста конструкція, сіточка чи дошка з мініатюрними отворами.

 

Настільна сушка для посуду може розміщуватися на будь-якій поверхні – біля раковини або на стільниці. За конструктивним виконанням вона класифікується на:

  • стаціонарні та складані;
  • одно-, дво- та триярусні;
  • стандартні та з додатковими відділеннями (наприклад, для столових приладів).

При покупці настільної сушки необхідно враховувати особливості інтер'єру – стиль оформлення кухонного приміщення, колірне рішення. Пристрій повинен гармоніювати із предметами обстановки.

Топ-3 найкращих настільних моделей:

Навісна модель кріпиться до стіни. Найпопулярніший вид – сушка для посуду, яка встановлюється в шафку або тумбу. Розрізняють два основні її різновиди:

Розрізняють два основні варіанти стаціонарної конструкції у верхню шафку – одноярусна та двоярусна сушка для посуду. Остання характеризується універсальністю застосування. Конструкція двоярусної моделі передбачає місце практично для всіх видів кухонного начиння, крім сотейників, каструль, фритюрниці і т. д. Верхній рівень призначений для кухлів, келихів та стаканчиків, нижній – для пласких та глибоких тарілок. Щоб унеможливити псування дерев'яної поверхні кухонного гарнітура від руйнівної дії вологи, комплектація сушки включає піддон. Чи не кожна вбудована модель має такий елемент. Тому перед покупкою необхідно уточнювати, чи входить піддон в комплектацію сушарки.

Топ-5 популярних двоярусних моделей у верхню шафку шириною 800 мм:

Одинарні (одноярусні) моделі у верхню базу також мають переваги. Вони дозволяють заповнити кухонний гарнітур на власний розсуд. Виходячи з функціоналу, розрізняють моделі лише для склянок, кухлів, келихів або тарілок, а також комбіновані варіанти.

Висувна сушка для посуду в нижню шухляду є однорівневою конструкцією, що має спецвідсіки. Один із найпрактичніших варіантів – моделі з дотягувачем. Серед переваг цієї конструкції – зручність використання. Господині не потрібно щоразу дотягуватися до верхнього рівня, щоб розмістити посуд. Сучасні направляючі дозволяють на 100% виїжджати сіткам, а це дуже полегшує роботу. Сушка для посуду у висувну шухляду  буває багатофункціональною, що застосовується для складання тарілок, келихів, чашок і склянок, ложок, виделок, та з обмеженим функціональним навантаженням, що використовується тільки для конкретної категорії кухонного начиння.

Додатковий критерій класифікації – тип виконання. Розрізняють прямі та кутові підставки для тарілок у шафу. Перші є стандартний прямокутний виріб, другі – більш цікаве конструктивне рішення. Кутові моделі випускають двох типів – висувні та поворотні. Перевага останніх – раціональне використання тумби. Сушка надійно фіксується на дверцятах. Відповідно, у тумбочці залишається ще вільне місце для зберігання сотейників, каструль, фритюрниці та ін.

Стандартні розміри

Після типу конструкції це другий важливий критерій вибору пристрою. Ширина сушки підбирається під габарити кухонної шафки. Стандартний розмір сушки для посуду:

Щодо кутових моделей, то найчастіше вони мають нестандартні розміри. Параметри сушок обумовлені конструктивними особливостями кутових тумбочок та шаф. 

Матеріал виготовлення має визначальне значення

Сушка для тарілок та іншого кухонного начиння виробляється з металу або пластмаси. У першому випадку популярністю користуються пристрої, виготовлені з:

  • чорної сталі. Особливість матеріалу – наявність захисного покриття (хром чи емаль). Останнє захищає металеву поверхню виробу від руйнівної дії вологи та утворення корозії. Якісне покриття не опромінюється, може мати різний відтінок;
  • нержавіючої сталі. Матеріал стійкий до корозії, зберігає свою естетичну привабливість протягом кількох десятиліть. Сушки роблять з нержавіючого дроту, блиск якого забезпечується за допомогою ретельного полірування. У порівнянні зі сталевими виробами, нержавіючі сушки коштують значно дорожче. Але висока ціна пристроїв на всі 100% окупається їх підвищеним експлуатаційним ресурсом.

На відміну від пластикових виробів, металеві сушки стійкі до механічних пошкоджень, деформації, відрізняються практичністю та високою здатністю навантаження.

Тому від вибору пластмасових сушок варто відмовитися відразу, попри те, що вони представлені достатком форм і в широкому асортименті колірних рішень. Найпрактичніший і довговічніший варіант – металева сушка для посуду. А ось пластик найкраще підходить для виготовлення піддонів.

Критерії вибору

Сучасні виробники (GIFF, INOXA, Virno Style, REJS) випускають сушки для посуду у широкому модельному ряді, асортименті розмірів та колірних рішень. Отже, як вибрати сушку для посуду у шафу? Перед покупкою пристрою обов'язково визначтеся з наступними параметрами:

  • місцем встановлення конструкції – настільна (стаціонарна чи складана) чи навісна модель;
  • виконанням – пряма чи кутова конструкція;
  • типом механізму – стаціонарна або висувна модель, що вбудовується;
  • матеріалом виконання (чорна сталь з покриттям або нержавіюча сталь);
  • розміром. Ширина сушки підбирається під габарити кухонної тумби чи шафки. Щоб зрозуміти, скільки посуду поміститься на сушку, скористайтеся розрахунком: 400 мм – до 12 тарілок, 600 мм – до 18;
  • глибиною секції – 275-325 мм, 275-355 мм, 280 мм або 300 мм;
  • кількістю ярусів – один чи два. Відстань між двома полицями – не менше 300 мм;
  • базовою комплектацією – відділення для пласких та глибоких тарілок, чашок, стаканчиків, келихів, столових приладів;
  • наявністю та кількістю піддонів – один чи два. Останній варіант є кращим. Адже коли вода стікає з чашок і склянок на тарілки, це не зовсім гігієнічно. Двоярусна конструкція з двома піддонами дозволяє якісно сушити посуд як на верхньому, так і на нижньому рівні;
  • наявністю додаткових опцій (наприклад, висувна сушка з дотягувачем).

Важливе значення має дизайн сушки для кухні. Сучасні виробники випускають сушки різних колірних рішень: алюміній, ардезія, білий, бронза, нержавіюча сталь, сірий, титан, хром.

В інтернет-магазині компанії KRONAS представлені сушки для кухонних меблів від надійних виробників. Доставка замовлення здійснюється до будь-якого населеного пункту України за допомогою перевіреної транспортної фірми («Нова пошта» та ін.).

Сподобалася стаття?
Із задоволенням розкажемо тобі ще!
Підписатися
Підписатися
0
Написати відгук
Коментарі
Ще ніхто не залишив свій відгук! Будь першим!
Написати відгук
Подпишитесь на самое интересное
Чтобы быть в курсе последних новинок и акций, подпишитесь на рассылку!
Подписаться
Подписаться
Мы в соц. сетях

Говоріть...

Закрити