Витяжка на кухню – необхідна техніка, адже вона забезпечує безпеку інтер'єру внаслідок того, що прибирає повітря з дрібними частинками жиру та інші характерні забруднення. Основна мета застосування – це очищення повітря від неприємних запахів, кіптяви, жиру, гару, які незмінно утворюються в процесі приготування їжі. Приміщення, де готуєте, не буде просочуватися ароматами сотень сніданків, обідів і вечерь, на техніці й меблях не осідатимуться забруднення, що складно виводяться.
Варіанти конструкцій
Якщо хочете купити витяжку на кухню, насамперед розберемося, який саме тип приладу підійде. Бувають пристрої такого виду:
- баневі – один із найпоширеніших варіантів, має класичний дизайн. Встановлюється над робочою поверхнею і не заважає процесу приготування їжі. Один із недоліків – великі габарити;
- похилі – робоча поверхня моделі розташована під кутом. Такий дизайн є дуже сучасним, нестандартним. Вдасться вибрати з широкого асортименту моделей різних розмірів та потужності;
- острівні. Така потужна витяжка на кухню кріпиться безпосередньо до стелі та використовується переважно у приватних будинках або досить великих квартирах, де є простір для організації вентиляції саме таким чином;
- повновбудовані. Дуже популярні моделі, адже допомагають підтримати стилістику, єдність інтер'єру. Вбудована витяжка на кухню має цілком стандартні габарити, проте практично всі її основні компоненти ховаються в шафку на стіні, над плитою видно лише зовнішню частину з кнопками керування та підсвічуванням;
- телескопічні. Готування із такими буде справжнім задоволенням. Річ у тім, що в них вдається регулювати обхват робочої площі, а значить, витяжний фільтр подолає будь-які завдання.
Витяжка на кухні – необхідність, за винятком тих випадків, якщо готувати не плануєте зовсім. Але це навряд. Тому підбирати та встановлювати її необхідно.
Рекомендації щодо вибору витяжки від консультантів «Кронас»
Вентиляційне обладнання для кухні, яке вловлюватиме дим і пару від продуктів, що готуються, слід вибирати, спираючись на прості параметри. Перше – це тип, про них ми поговорили вище, тому додатково не будемо зупинятися.
Друге – розмір. Як правило, виробники пропонують кілька варіацій габаритів однієї моделі. Покупцям рекомендується звертати увагу на ширину вентиляційного обладнання – воно має бути більшим, ніж варильна поверхня.
Третє: характеристики та продуктивність. Якою б красивою та доречною в дизайні не була витяжка, важливо, щоб вона не просто вписувалася в інтер'єр та загальний простір, а й продуктивно працювала. Основними орієнтирами є розміри кухні та висота її стель, тобто потрібно дізнатися площу, а далі вже порівнюйте з параметром продуктивності.
Також необхідно звертати увагу на допустимий рівень шуму, фільтри очищення, що використовуються, дизайн.